Zilele de acțiune 2022

Lupta pentru retragerea industriei cărnii în Oldenburger Land

În această vară, dorim să ducem protestul nostru în centrul industriei germane de producție a cărnii, Oldenburger Land. Mai mare și la fel de hotărât – mai ales că industria cărnii continuă să profite neîntrerupt. Prin activități multiplicate pe parcursul mai multor zile, între 23 și 27 septembrie 2022, vom lua poziție împotriva industriei cărnii: cu o inițiativă la scară largă și alte proteste individuale, vom fi rebeli și creativi pentru o schimbare radicală a sistemelor agricole și alimentare.

Industria cărnii și a păsărilor de curte: un sistem de exploatare și distrugere

În industria cărnii există o multitudine de probleme, printre care: furtul de terenuri și foametea în Sudul Global, exploatarea muncitorilor, în cea mai mare parte imigranți, a fermierilor care lucrează în condiții precare, emisiile masive de gaze cu efect de seră, distrugerea mediului, precum și opresiunea și uciderea animalelor. Unde ar putea fi lovită mai eficient această industrie decât acolo unde se simte cel mai bine: în triunghiul dintre Bremen, Oldenburg și Osnabrück. În „Oldenburger Land“, există rânduri și rânduri de parcuri de îngrășare, abatoare, fabrici de prelucrare a cărnii și fabrici de furaje. Cei mai mari profitori ai acestei industrii se află aici: marile corporații de carne, în primul rând, PHW (Wiesenhof), Vion, Tönnies und Westfleisch.

Luptăm împreună pentru o agricultură solidară și pentru schimbarea sistemului alimentar

În acest an, cu sprijinul dumneavoastră, facem transparent spectrul larg de catastrofe sociale, în care sunt responsabile corporațiile și industria cărnii. Vom expune exploatarea interconectată a oamenilor, a animalelor și a naturii. Această legătură este un rezultat direct al producției capataliste. Ne atașăm de aceste lupte pentru emancipare și organizăm multe activități și proteste variate, colorate și dedicate.

 

Protestele din ultimii ani au făcut o diferență, dar trebuie să împiedicăm industria cărnii să se folosească de schimbările de suprafață și de simpla aparență a ajustărilor pentru a perpetua practicile dăunătoare, cum ar fi eliminarea și anularea contractelor de servicii, pretinsele protecții climatice și de „bunăstare a animalelor“ sau legile privind lanțul de aprovizionare. În schimb, vrem să ne asigurăm că nu există nicio modalitate de a ocoli o desființare completă a industriei cărnii. Vom realiza acest lucru prin schimbări și transformări sistemice cuprinzătoare și extinse: o viață bună pentru toți, inclusiv pentru animale, în limitele planetare și în special prin asumarea responsabilității în nordul global.

Apel la acțiune

Facem apel la toată lumea să se conecteze la inițiativa noastră în timpul verii. Veniți la protestul la scară largă planificat și planificați-vă propriul protest în Oldenburger Land. Doar împreună putem gestiona retragerea din industria de producție a cărnii. Haideți să creăm un exemplu în lupta pentru un sistem de nutriție ecologică și transformarea agriculturii!

 

Activitățile vor avea loc între 23 și 27 septembrie. Vom face publice mai multe informații detaliate legate de ora, locul de întâlnire și formatele activităților la o dată ulterioară. Rămâneți conectați și alăturați-vă nouă în crearea activităților pentru vară.

Schimbările climatice avansează într-un ritm alarmant, pădurea tropicală amazoniană arde continuu și tot mai multe ecosisteme se prăbușesc.

Industria zootehnică contribuie în mod semnificativ la această situație.

Pădurile sunt demolate și suprafețe uriașe sunt cultivate cu monoculturi industriale pentru a produce hrană pentru animale. Gunoiul de grajd lichid și bălegarul contaminează apele subterane și de suprafață, în timp ce muncitorii trebuie să muncească din greu în grajduri, abatoare și fabrici de prelucrare a cărnii în condiții inumane.

Animalele simțitoare sunt tratate ca simple mărfuri. Acestea suferă enorm. În multe părți ale lumii, industria zootehniei crește prețul alimentelor de bază și accesul la pământ, ceea ce duce la foamete.

În plină criză ecologică, companiile agricole și de carne realizează vânzări record în detrimentul oamenilor, al animalelor și al viitorului nostru, al tuturor –

Acesta este un scandal!

Rețeaua „Gemeinsam gegen die Tierindustrie“, este o alianță transmițând mișcări, la nivelul întregii Germanii, care a fost fondată la o întâlnire a activiștilor în iulie 2019. Împreună cerem abolirea industriei de animale. Suntem convinși că noi înșine trebuie să luăm măsuri pentru a promova un proces de schimbare socială, deoarece corporațiile și guvernele nu vor lua măsurile pe care noi le considerăm necesare. Avem nevoie de o schimbare în agricultură către o producție și o organizare solidară, ecologică, care nu dăunează altora și nici nu este orientată spre profit.

 

În iulie 2021, am blocat sediul central al PHW timp de 10 ore. Au participat 200 de activiști. PHW este cea mai mare companie de carne de pasăre din Germania și deține, printre altele, mărcile „Wiesenhof“ și „Bruzzzler“. În același timp, am organizat și o tabără în Saxonia Inferioară. Această tabără a fost un loc pentru crearea de rețele și discuții pe teme legate de agricultură, creșterea animalelor, capitalism și condițiile de muncă ale lucrătorilor din abatoare.

 

Acum suntem ocupați cu planificarea altor acțiuni împotriva industriei de animale. Vă puteți alătura nouă.

Contact și informații

Contact: https://gemeinsam-gegen-die-tierindustrie.org // mail@gemeinsam-gegen-die-tierindustrie.org

Canalele noastre de social media cu actualizări:

Facebook: @GemeinsamGegenDieTierindustrie
Mastodon: @GemeinsamGegenDieTierindustrie
Twitter: @ggTierindustrie
Instagram: @ggTierindustrie
Telegram: @ggdt_Infochannel