Împreună contra VION-ului

Opriți exploatarea în detrimentul oamenilor, al animalelor, al mediului și al climei!

Apel pentru demonstrația din 29 mai 2021 de la Bad Bramstedt

    • 13.00 – Miting de lansare cu discursuri în gara Bad Bramstedt
    • 13:30 – Marș prin centrul orașului până la abatorul VION
    • 15:00 – Protest în fața abatorului VION cu discursuri
    • 16:00 – Încheiere la gară

Pe 29 mai, vom ieși în stradă în Bad Bramstedt, lângă Hamburg, pentru a protesta tare și hotărât împotriva companiei de carne VION și a industriei animaliere. Noi susținem o producție alimentară echitabilă din punct de vedere social și ecologică, în care profiturile marilor companii producătoare de carne și a abatoarelor nu sunt principalul scop. Ne opunem condițiilor de muncă degradante din abatoare și fabrici de procesare a cărnii, exploatării nelimitate a animalelor și modului iresponsabil în care industria animală tratează resursele noastre naturale.

Compania germano-olandeză de carne VION câștigă anual peste 5 miliarde de euro din sacrificarea bovinelor și a porcilor. Numai la Bad Bramstedt, 3 200 de bovine din Schleswig-Holstein, Saxonia Inferioară și Mecklenburg-Pomerania de Vest sunt sacrificate pentru piața germană și pentru exportul internațional. VION a fost criticată de mult timp pentru condițiile de muncă dezastruoase ale lucrătorilor săi angajați în condiții precare. Chiar și după apariția, în mai 2020, a unui focar important de corona în rândul lucrătorilor, în majoritate est-europeni, compania nu s-a preocupat prea mult de prevenirea infecției și de protecția sănătății angajaților „săi“: numai în Germania, au existat de atunci cel puțin nouă focare suplimentare de virus corona în filialele VION.

Protestul nostru este îndreptat în special împotriva exploatării și uciderii animalelor și împotriva unei ordini sociale construite pe maximizarea profitului, pe concurență și pe nepăsare față de om. Abatoarele, ca locuri de ucidere perfect raționalizată a bovinelor, porcilor sau găinilor, sunt emblematice pentru tratamentul pe care îl acordăm animalelor. Animalele sunt sacrificate aici la bucată, crescute până la greutatea maximă de sacrificare în cel mai scurt timp posibil în instalațiile de îngrășare ale zootehniei industriale. Pentru corporații precum VION, animalele nu sunt indivizi sensibili care au dreptul la viața lor, ci simple resurse pentru afacerile lor de miliarde de dolari.

În același timp, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu efectele schimbărilor climatice. Industria cărnii contribuie în mod semnificativ la agravarea crizei climatice prin emisiile provenite din creșterea animalelor și prin utilizarea pădurilor tropicale pentru producția de furaje, după cum arată în mod repetat studiile ONU, printre altele. Cultivarea hranei pentru animale în monoculturi distruge regiuni întregi, în special în sudul lumii, unde pot trăi doar câteva specii de animale și plante. Dacă dorim să oprim pierderea biodiversității și a habitatelor sensibile din punct de vedere ecologic, trebuie să oprim companiile producătoare de carne și grupurile de lobby ale acestora.

Prin urmare, veniți la Bad Bramstedt pe 29 mai. Haideți să luptăm împreună pentru a învinge industria cărnii bazată pe exploatare, violență și distrugerea naturii. Haideți să lucrăm împreună pentru a ne asigura că abatoarele VION sunt închise odată pentru totdeauna.

Informații privind controlul pandemiei:

Așteptăm până la 250 de participanți la demonstrație. Din cauza situației tensionate cauzate de pandemia Corona, am pregătit un concept de igienă și îl coordonăm cu biroul de sănătate al districtului. Ne așteptăm ca toți participanții să respecte următoarele cerințe (începând cu 11.05.2021).

Pe toată durata demonstrației, se va aplica regula distanței de 1,5 metri. În scopul orientării, zonele de staționare vor fi marcate cu cretă stradală în piața mitingului de lansare. Solicităm ca nu mai mult de 8 persoane să meargă una lângă alta la rând în timpul demonstrației. Regulile de distanțare se aplică, de asemenea, persoanelor din aceeași gospodărie, cu excepția îngrijitorilor, de exemplu, ai copiilor și tinerilor.

Vă rugăm să nu vă uitați măștile. Purtarea unei măști medicale (măști chirurgicale, măști FFP2) este o condiție prealabilă pentru a participa la demonstrație.
Demoorga va pune la dispoziție dezinfectanți pentru mâini și suprafețe. Aceștia pot fi folosiți pentru a curăța, de exemplu, materialele pentru demonstrație.

De asemenea, vă rugăm să aveți grijă de regulile de distanță și de protecția gurii și a nasului la sosire și la plecare. Vă rugăm, de asemenea, să vă asigurați că vă deplasați în grupuri mici pe drumul spre și de la demonstrație, pentru a evita aglomerația.

De asemenea, vă solicităm să faceți un test rapid într-un centru de testare sau un autotest înainte de demonstrație pentru a menține riscul de infectare la un nivel cât mai scăzut posibil.

Susțineți demonstrația:

Doriți să sprijiniți organizarea demonstrației? Am fi bucuroși dacă ați răspândi apelul nostru. În acest scop am creat și o serie de sharepics pentru site-uri web și social media: (Download: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6)

Contact prin e-mail cu grupul de organizare:

allegegenvion@riseup.net